6 decembrie 2007

Comunicat de presa

Pentru ca situatia de la Institutul de Istorie A.D.Xenopol in loc sa intre in normalitate se inrautateste tot mai mult, am decis sa postez ultimul comunicat de presa din partea unor tineri, din rindul carora fac parte, care cred in faptul ca traiesc intr-o tara europeana.

Alegeri forţate la Institutul "A.D. Xenopol"
Subsemnaţii, Liviu Brătescu, Marius Chelcu, Cătălina Chelcu, Mihai Chiper, Adrian Cioflâncă, Dorin Dobrincu, Alexandru Istrate, Andi Mihalache, Cătălina Mihalache, Paul Nistor, Leonidas Rados, Flavius Solomon şi Petronel Zahariuc, aducem la cunoştinţa opiniei publice faptul că directorul Institutului de Istorie „A.D. Xenopol”, Alexandru Zub, a convocat o Adunare Generală forţând desemnarea unui nou Consiliu Ştiinţific în data de 10 decembrie, ora 12.00, în ciuda faptului că Adunarea Generală a cercetătorilor s-a pronunţat în mod democratic şi statutar pe data de 27 martie 2007.
Atragem atenţia că, prin aceste alegeri, directorul Institutului „A.D. Xenopol” urmăreşte să impună în funcţii de conducere personaje controversate. Menţionăm că Dumitru Ivănescu, Dumitru Vitcu, Cătălin Turliuc, Mihai-Ştefan Ceauşu, Viorel Butnariu, Gabriel Bădărău şi Veniamin Ciobanu, s-au sustras verificării CNSAS în toamna acestui an. Solicităm domnului Alexandru Zub să explice opiniei publice de ce un fost deţinut politic acceptă să se înconjoare şi să se folosească de persoane, care refuză să-şi clarifice relaţia cu trecutul comunist. Aşa cum a declarat-o în numeroase rânduri, scopul directorului Zub este de a concedia pe cercetătorii indezirabili domniei sale. În loc de alegeri libere, cercetătorii de la Institutul “A.D. Xenopol” se văd obligaţi să voteze o listă de persoane fixată de director.

Niciun comentariu: