19 noiembrie 2007

Linie Dreaptă

Mai repede decât aş fi crezut,cele patru săptămâni de campanie electorală pentru primele alegeri europarlamentare se termină peste câteva zile. Evident că odată cu apropierea orei H tot mai multă lume se întreabă nu cine va fi câştigătorul,deoarece el se află pe buzele tuturor ci mai degrabă care sunt procentele pe care le va obţine fiecare formaţiune politică, reprezintă o preocupare serioasă.Rezultatele au o deosebită importanţă pentru configurarea scenei politice pentru următoarele luni dar şi în privinţa reaşezării raportului de forţe în interiorul partidelor competitoare.Trebuie să recunosc că nu m-am aşteptat ca în timpul acestei campanii electorale să asist la mari dezbateri doctrinare pentru că din păcate prea puţină lume e preocupată de aşa ceva dar de aici şi până la lipsa unei preocupări serioase pentru a face distincţiile de program necesare, e o cale lungă.Faptul că partidele aflate în opoziţie au preferat să discute nu un program sau un proiect pe care il vor susţine odată ajunşi în P.E. ci mai degrabă despre greşelile unui guvern supus unui atac mediatic deosebit nu m-a surprins. O asemenea strategie arată o puţinătate a ideilor celor care fac parte din staff-ul electoral fără ca aceasta să însemne o reducere a şanselor de succes. Amuzant mi s-a părut şi preocuparea tuturor competitorilor pentru convingerea electoratului asupra luptei pe care o vor da ei pentru păstrarea " specificului românesc " odată ajunşi în P. E. ca şi cum un duşman invizibil pândeşte de după colţ tradiţiile şi obiceiurile românilor. După ce luptele politice cotidiene au dezamăgit multă lume, o campanie anostă precum cea spre sfârşitul căreia ne aflăm nu are cum să contribuie la sporirea numărului celor care vor participa la alegerile de duminică, al căror rezultat va depinde în mare măsură de capacitatea de mobilzare a propriilor membri dar şi de eventuale noi dezvăluiri pe care le poate face o instituţie precum D.N.A.
P.S. Am crezut că această nouă competiţie electorală va însemna şi sfârşitul unui tip de campanie electorală, murdară, în care fiecare poate spune sub protecţia anonimatului ce doreşte, despre oricine fără teama de a fi sancţionat. Tovarăşii de la P.S.D.Iaşi au demonstrat, prin publicarea fiţuicii Ancheta, din nou că sunt demnii urmaşi ai unui partid pe care îl credeam de mult apus:P.C.R.

2 comentarii:

Anonim spunea...

ceva funny. sper sa apreciati.http://www.youtube.com/watch?v=axvb4eFz-jQ

Anonim spunea...

aleo, cine e elena? apropo, alegerile acestea au "castigator"? Pentru ca nu am inteles rolul atacurilor gen "Ancheta" in campania pentru Parlamentul European. Daca unii care scriu abjectii gen "Ancheta" cred ca asa isi ajuta partidul sa isi mareasca numarul de europarlamentari... Si apropo de PIN-ul Elenei, nu stiu, ce cauta fata asta aici? Ea cum a ajuns aici? Gusha incepe sa nu mi se mai para bun pentru ideile cu care a inceput acest partid si incepe sa mi se para un tip frustrat, chelios si cu pretentii de intelectual. Apropo, Elena, un spot cu "Esenta de SOV" cand o sa faceti?