24 noiembrie 2007

Haideti la vot

Azi e ziua cea mare. Chiar daca la ora asta ati fost deja la vot simt nevoia sa formulez citeva observatii.Dupa ce am tot vorbit in ultimii 17 ani ani despre Europa iata ca acum avem ocazia sa ne trimitem reprezentantii in Parlamentul European, adica exact acolo unde se iau destule decizii importante pentru soarta Europei si a noastra inclusiv. In functie de calitatea celor pe care ii vom trimite in P.E. vom putea asista sau nu la accelerarea procesului de intergrare europeana a Romaniei. Stiu ca foarte multi cetateni ai Romaniei sint dezamagiti de viata politica dar sa nu uitam ca in urma cu 18 ani s-a iesit in strada importiva regimului comunist si pentru a obtine dreptul de a alege liber pe cei care vrem sa ne conduca si sa ne reprezinte.
De miine vom "lasa" putin politica nationala si vom incerca sa analizam activitatea admnistratiei locale asta in conditiile in care in urmatorii ani importanta factorului local in dezvoltarea si modernizarea Romaniei va creste.

2 comentarii:

moroshan spunea...

Chiar daca romanii sunt lehamisiti de modul in care este condusa tara, din '90 incoace, totusi, spre marea mea surprindere (si nu numai!), participarea a fost decenta, k sa spun asa. Ceea ce m-a surprins a fost lipsa de reactie la acest eveniment la cei plecati "afara", pentru o paine mai alba. Surprins, intr-o anumita masura, deoarece, la o socoteala simpla si de bun simt, asta ma face sa cred ca traiul bun (lasand la o parte umilintele de tot felul, mai... suportabile din partea strainului decat din partea primarului pe care l-ai votat sau a celor cotidiene venite din partea bugetarilor de tot felul!!!), traiul bun, spuneam, ii face pe acesti soldati fara general al interminabilei tranzitii autohtone sa nu se mai uite inapoi, de unde si reactia in discutie. Problema este ca in marele for administrativ al Europei se afla mereu in discutie CAUZA NOASTRA, iar ceea ceea ce sunt curios sa vad pe viitor se leaga de modul in care "popularii" si liberalii proveniti dp plaiurile mioritice vor intelege sa faca un front comun acolo, sus!!!? Tare ma tem ca o sa... Bocane Tariceanu, incat o sa fim nevoiti sa ne astupam urechile. Sa mint eu, dar...
Altfel, testamentul mioritic sa traiasca!
Stima maxima, de la Vasile I.V. Danci al V-lea de Moisei

Anonim spunea...

Scuze ptr. cele cateva greseli din comentariul semnat "melidon" (fara voia mea :)) Prima data pe-aici si mai greu cu tehnik dupa varsta de 20 de ani!